Geld lenen? LENEN.com helpt u de goede keuze te maken

Bij het aangaan van een lening of krediet is het verstandig om het soort krediet af te stemmen op het leendoel.

Bijvoorbeeld:
U koopt een tweedehands auto van € 2.500.-. Gezien de leeftijd of kilometerstand van deze auto weet u dat deze auto waarschijnlijk niet langer zal meegaan dan ongeveer 5 jaar. Dan is het verstandig om te zorgen dat de lening die u voor deze auto afsluit op dat moment volledig is ingelost.
In dit voorbeeld zou het dus verstandig kunnen zijn om te kiezen voor een persoonlijke lening.

Op deze wijze voorkomt u het risico dat u constant een restschuld mee financiert op bijvoorbeeld een andere auto.

Dit geld uiteraard voor alle bestedingsdoelen, waarbij de economische looptijd van het goed niet korter is dan de looptijd van de lening.

Als u deze zelfde auto in bovengenoemde voorbeeld zou financieren middels een doorlopend krediet, dan bestaat het risico dat de economische looptijd van de auto verstreken is. De auto inmiddels bij de sloperij staat en u nog steeds bezig bent met het inlossen van het krediet.

Verschillende Leenvormen

Er zijn veel banken en financieringsinstellingen en er zijn verschillende leenvormen, die per bank of financieringsinstelling ook nog kunnen afwijken. Er zijn een aantal basis leenvormen welke elk hun eigen specifieke voor- en nadelen hebben.

De Persoonlijke Lening (PL) is een leenvorm waarbij een vast maandbedrag en een vaste looptijd gehanteerd wordt. Bekijk hier alle informatie m.b.t. het afsluiten een persoonlijke lening.

Het Doorlopend Krediet is een meer flexibele lening waarbij uw het geld altijd achter de hand heeft. Voordeel van deze leenvorm is dat afgeloste bedragen ook weer opneembaar zijn. Deze vorm van lenen wordt ook wel DK genoemd. Bekijk hier alle informatie m.b.t. het afsluiten van een doorlopend krediet.

Geld lenen? LENEN.com helpt je de goede keuze te maken.

Wij houden ons dagelijks bezig met het adviseren van financieringen in de vorm van een doorlopend krediet of persoonlijke lening, maar daarnaast zijn wij ook zéér actief bij het geven van hypotheekadvies.

Geld lenen

U heeft de keuze uit veel verschillende aanbieders, leen- en hypotheekvormen. Maar welke leenvorm past het beste bij u en welke voorwaarden hebben al deze leenmogelijkheden? Wat is de looptijd van een lening? Kan ik extra aflossen, is dat boetevrij, is het ingeloste bedrag opnieuw opneembaar? Wat is het maximale bedrag wat ik kan lenen? Wat te doen als u ziek, werkloos of arbeidsongeschikt wordt? Op al deze vragen kunnen wij u een duidelijk antwoord en advies geven.
Wij beschikken uiteraard over alle benodigde AFM vergunningen en kennis om u van het beste advies te kunnen voorzien.

Krediet of Hypotheek?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan het zijn dat het afsluiten van een hypotheek voordeliger is dan een krediet, of juist andersom. Onze adviseurs berekenen graag voor u wat in uw situatie het meeste voordeel oplevert. Meer informatie over het sluiten van een:

Snel geld lenen

Wij staan met onze adviseurs in de startblokken om u van dienst te zijn. Na binnenkomst van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Vervolgens gaan wij direct aan de slag met uw dossier om te zorgen dat de benodigde financiële middelen z.s.m. op uw rekening beschikbaar komen. Wij zullen onze doorlooptijden constant optimaliseren.

Verantwoord geld lenen

Met ons advies gaan wij verder waar anderen aanbieders stoppen. Wij zullen als kredietadviseur er met u te allen tijden voor zorgen dat het krediet dat u gaat afsluiten een verantwoorde lening betreft. Dus ook als uw inkomen ineens als gevolg van arbeidsongeschiktheid of gedwongen werkloosheid lager wordt.

Lenen met BKR

Indien u in het verleden (afgelopen 5 jaar) een negatieve BKR codering heeft opgelopen, is het raadzaam een BKR toetsing uit te laten voeren alvorens u een aanvraag indient. Over het algemeen is namelijk niet mogelijk een krediet te verkrijgen. U kunt ons uw BKR uitdraai toe mailen om een indicatie te verkrijgen van de (on)mogelijkheden.

Maximale lening berekenen

Wilt u zelf berekenen wat uw maximale leencapaciteit is?
Mijn maximale lening berekenen.
Mocht u er niet uitkomen of is de uitkomst niet toereikend? Laat ons een berekening voor u maken. Wij doen het graag!