Doorlopend Krediet aanvragen via LENEN.com

Een doorlopend krediet is een lening waarbij u geen vaste looptijd heeft. Alle afgeloste bedragen mag u later weer opnemen. Extra aflossen is, net als afgeloste bedragen opnemen, boetevrij. U betaalt uiteraard alleen rente over het uitstaande saldo. Maandelijks betaalt u bij het oorspronkelijke doorlopend krediet 2% van de hoofdsom aan rente en aflossing. Als maatwerk zijn ook maandbetalingen van andere percentages tussen de 1% en 2% mogelijk.

Doordat u weer eenvoudig het afgeloste geld kan opnemen kan dit, als u makkelijk in de verleiding komt om telkens weer afgeloste bedragen op te nemen, een risicovolle lening zijn omdat u dan nooit aan aflossen toe komt. Uw krediet wordt dan een doorlopend krediet. Een bijzondere kredietvorm waarbij een u alleen de rente betaalt bestaat ook, dit wordt rentekrediet genoemd.

Samenvattend:
– De rente en de looptijd is bij een doorlopend krediet altijd variabel
– Aflossen is altijd boetevrij
– U bent niet verplicht het bedrag in een keer op te nemen
– De afgeloste bedragen zijn gewoon opneembaar

Voordelen van een doorlopend krediet: +/+
– Doorgaans lagere maandelijkse lasten dan bij een Persoonlijke lening.
– De reeds ingeloste bedragen kunnen weer worden opgenomen.
– U betaald slechts rente over het opgenomen bedrag. Niet over de gehele schuld.
– U kunt altijd boetevrij extra- of geheel aflossen.

Nadelen van een doorlopend krediet: -/-
– Het feit dat de ingeloste bedragen weer kunnen worden opgenomen, brengt risico met zich mee dat men langer gebruik zou kunnen maken van dit krediet. En hoe langer men gebruik maakt van een krediet, hoe meer het kost.
– Omdat de rente variabel is, bestaat het risico dat de maandlasten kunnen stijgen.
– De betaalde rente van een Doorlopend Krediet kan in tegenstelling tot bij een Persoonlijke lening (in bepaalde situaties) niet meer fiscaal aftrekbaar zijn hedendaags.

DOORLOPEND KREDIET OFFERTE AANVRAGEN

Doorlopend Krediet Vergelijken
Als u goed de verschillende aanbieders vergelijkt kunt u al direct geld besparen. Echter, het vergelijken van meerdere aanbieders vergt kennis m.b.t. de voorwaarden en heel veel tijd als u de rentetarieven van een doorlopend krediet gaat vergelijken.

Deze zorg kunnen wij u uit handen nemen. Immers, wij doen met meerdere aanbieders zaken en dit betreffen altijd de beste aanbieders, zowel op basis van de rente alsmede de krediet voorwaarden.

Goedkoopste Doorlopend Krediet
In tegenstelling tot een hypotheek of persoonlijke lening, waarbij doorgaans naast de rentevergoeding tevens een maandelijkse aflossing van toepassing is, geldt in het geval van een doorlopend krediet dat de goedkoopste doorlopend krediet het krediet is met de laagste rente. Echter, vergeet bij het maken van een besluit niet vooral de voorwaarden te vergelijken.

Doorlopend Krediet aftrekbaar van de belasting
Er zijn situaties denkbaar, waarbij de betaalde rente bij een doorlopend krediet aftrekbaar is bij de belasting. Echter, dit kan slechts fiscaal aftrekbaar zijn, als het krediet is aangewend voor de aankoop of verbouwing/verbetering van de eigen woning.
Helaas is het sinds 1 januari 2013 voor nieuw af te sluiten doorlopende kredieten slechts in één situatie mogelijk de rente af te trekken:

Bij het herfinancieren van de restschuld van uw eigen woning (Let op! Maximaal 15 jaar aftrekbaar)

Indien u een verbouwing/verbetering van de eigen woning wenst te financieren, dan dient de aflossing op basis van annuïteiten te verlopen met doorgaans een maximale looptijd van 10 jaar. Er wordt dan gesproken van een Persoonlijke Lening.

Direct in contact komen?
Middels onderstaande buttons kunt u direct met ons in contact komen: