'Liever niet mijn pensioengeld in hypotheken investeren'

maandag 2 september 2013 - Het kabinet en pensioenfondsen zijn dichtbij de oprichting van het Nationale Hypotheek Instituut. Met dit Instituut is het de bedoeling dat pensioenfondsen via de bank geld in de Nederlandse hypotheekmarkt gaat steken om op deze wijze de slechte woningmarkt te stimuleren en ondersteunen. Echter, uit een peiling van de Telegraaf is flinke meerderheid van de gevraagde Nederlanders niet positief over het feit dat hun pensioengeld in de hypothekenmarkt gestoken wordt.'Liever niet mijn pensioengeld in hypotheken investeren'
De Telegraaf heeft een peiling onder 621 Telegraaf-lezers uitgevoerd. En op de stelling 'Mijn pensioenfonds moet geld steken in hypotheken', reageerde 59% met 'Nee, ik denk dat dit een slechte investering is, die ten koste gaat van mijn pensioen'.

Het idee achter het Nationale Hypotheek Instituut is dat tientallen miljarden euro's die Nederlanders sparen via pensioenfondsen, nuttig gebruikt kan worden om de woningmarkt uit de problemen te helpen en banken meer lucht te geven. Een op de zes Nederlanders vindt dit om deze reden dan wel een goed plan.
De rest van de gevraagde, plus minus 24%, maakt het niet uit waarin pensioenfondsen hun geld steken. Als de investeringen maar zoveel mogelijk opleveren, meent deze groep lezers.
Pensioenfondsen zijn bereid deze investeringen in hypotheken te doen omdat de overheid garanties afgeeft. Als de fondsen vooral hypotheken opkopen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG, dat garant staat bij restschuld na gedwongen verkoop), nemen risico's voor de overheid niet toe.

Bron: Telegraaf.nl
0 reacties
Over de redacteur:

Robert Biesenbeek is Erkend Hypotheekadviseur en werkzaam bij Hypotheek-aanvragen.nl. Hypotheek-aanvragen.nl is bekend van het innovatieve 3 in 1 Hypotheekadvies.

Reacties: (0)

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:Geld lenen bij lenen.com

Wij zijn gespecialiseerd in het verstrekken van doorlopende kredieten, persoonlijke leningen en andere soorten leningen.

Wij houden onze kennis en ervaring dagelijks up to date!

Zo bent u te allen tijden verzekerd van de beste lening. Bent je volledig op de hoogte wat precies de risico's zijn en betaald u nooit te veel.

Onze werkwijze

Waarom LENEN.com

 • Scherpe rentetarieven
 • Goede kredietvoorwaarden
 • Meerdere aanbieders
 • Direct antwoord op uw vraag
 • Onafhankelijk advies
 • Kosten transparant
 • Eenvoudig aanvraagproces
 • Gekwalificeerde adviseurs
 • Wij werken volgens de:
  Gedragscode Consumptiefkrediet

Offerte aanvragen020 6191 912