“Woningmarkt Amsterdam trekt meer Starters”

dinsdag 10 september 2013 - Woningen in Amsterdam vinden steeds meer aftrek van starters op de woningmarkt. Het aantal jongeren dat op zich zelf gaat wonen en zich in Amsterdam vestigt, nam tussen 2005 en 2010 met 9 procent toe.

“Woningmarkt Amsterdam trekt meer Starters”
Het aantal studenten in studentenwoningen nam tussen 2005 en 2010 toe met 30 procent, gelijk aan het aantal afgestudeerden dat in de stad bleef. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in de dinsdag verschenen rapportage Duurzame toegankelijkheid van de Amsterdamse woningmarkt voor starters. De UvA onderzoekers concluderen ook dat starters op de woningmarkt zich niet laten weerhouden door de doorgaans hogere woonlasten in de hoofdstad Amsterdam.

Doorstromers minder geïnteresseerd
Hoewel het aantal starters in Amsterdam groeide, verminderde de toegankelijkheid van de stad door prijsstijgingen en een gebrekkige doorstroming van mensen die een andere woning zochten. De woningkopers die het ouderlijk huis verlaten, vestigen zich steeds vaker buiten de ringweg A10. Ruim 22 procent heeft daar de keuze op laten vallen. Studenten van buiten de Amsterdamse regio zijn steeds vaker aangewezen op de specifiek voor hen bedoelde studentencampussen en containerlocaties.
0 reacties
Over de redacteur:

Robert Biesenbeek is Erkend Hypotheekadviseur en werkzaam bij Hypotheek-aanvragen.nl. Hypotheek-aanvragen.nl is bekend van het innovatieve 3 in 1 Hypotheekadvies.

Reacties: (0)

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:Geld lenen bij lenen.com

Wij zijn gespecialiseerd in het verstrekken van doorlopende kredieten, persoonlijke leningen en andere soorten leningen.

Wij houden onze kennis en ervaring dagelijks up to date!

Zo bent u te allen tijden verzekerd van de beste lening. Bent je volledig op de hoogte wat precies de risico's zijn en betaald u nooit te veel.

Onze werkwijze

Waarom LENEN.com

 • Scherpe rentetarieven
 • Goede kredietvoorwaarden
 • Meerdere aanbieders
 • Direct antwoord op uw vraag
 • Onafhankelijk advies
 • Kosten transparant
 • Eenvoudig aanvraagproces
 • Gekwalificeerde adviseurs
 • Wij werken volgens de:
  Gedragscode Consumptiefkrediet

Offerte aanvragen020 6191 912